گروه فرهنگی حسین استار

گروه فرهنگی حسین استار
انواع مطالب با موضوعات علمی، مذهبی، نرم افزار های کامپیوتر، برنامه های موبایل و ...

ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 204
بازدید دیروز : 143
بازدید هفته : 347
بازدید ماه : 356
بازدید کل : 12207
تعداد مطالب : 52
تعداد نظرات : 1
تعداد آنلاین : 1

صفحه اصلی    ورود - ثبت نام   صفحه شخصی کاربران   تماس با ما

 

گروهی از دانشمندان آمریکایی با استفاده از محاسبات ریاضی یکی از پرقدرت ترین ابررایانه های دنیا موفق شدند در خصوص دینامیک جریانهای گردابی عظیم ستاره های نوترونی توضیح دهند.

 

ستارگان نوترونی باقیمانده ستارگانی هستند که چرخه زندگی خود را به پایان رسانده اند و متلاشی شده اند اما جرم آنها برای تبدیل شدن به سیاه چاله کافی نیست.

 

ستارگان نوترونی تراکم بسیار بالایی دارند. برپایه یک نظریه، حداقل در سطح این ستارگان، حالت خاصی از ماده وجود دارد که ستاره را همچون جریانهای گردابی عظیم احاطه کرده است. این حالت خاص ماده بر روی زمین تنها در دمای نزدیک به صفر مطلق قابل تهیه است.

 

ستارگان نوترونی با سرعت بسیار بالایی به دور خود می چرخند و پدیده ای با عنوان "تب اختر" (پالسار) ایجاد می کنند. این پدیده با رفتار جریانهای عظیم گردابی ستاره ارتباط دارد. به طوریکه در بعضی شرایط، جریان عظیم گردابی برای تب اختر نقش یک ابَررسانا را ایفا می کند.

 

این درحالی است که وقتی یک ستاره نوترونی می چرخد، جریان عظیم سطحی به روشی متفاوت از جریانهای سطحی زمین عمل می کنند.

 

اکنون گروهی از دانشمندان دانشگاه واشنگتن در تلاش برای درک و توضیح رفتار عجیب جریانهای گردابی عظیم سطح ستارگان نوترونی یک سری معادلات بسیار بلند و پیچیده را نوشتند.

 

سپس برای حل این معادلات، دانشمندان از ابررایانه JaguarPF لابراتوار ملی Oak Ridge استفاده کردند. این سیستم محاسباتی، یکی از پرقدرت ترین ابررایانه های دنیا است.

 

این ابررایانه برپایه 255 هزار پردازشگر در مدت 70 میلیون ساعت کار توانست این معادلات را حل کند. درصورتیکه یک رایانه شخصی معمولی می خواست این محاسبات را انجام دهد به 8 هزار سال زمان نیاز بود.

 

براساس گزارش یونیورس تودی، نتایج این تحقیقات نشان داد که وقتی جریانهای عظیم سطحی به میزان مشخصی از سرعت چرخش می رسند یک جریان گردابی مرکزی را می سازند. اما با افزایش سرعت چرخش، یک سری جریانهای گردابی کوچک نیز به وجود می آیند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


ادامه مطلب


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 24 خرداد 1390برچسب:سیاهچاله,گردابی,ستارگاننوترونی,نجومی,اخبار نجومی,تب اختر, توسط محمد حسین مظلومین